We hebben er even op moeten wachten maar dinsdag 19 december was het dan eindelijk zo ver. Dames 3 en Dames 4 van onze plaatselijke volleybalclub Kadoeng stonden tegenover elkaar in de gymzaal in Reutum.
Beide teams van Kadoeng zijn in dezelfde poule in de 3e klasse ingedeeld. Beetje raar maar waar.
Beide teams worden door Rein Saris getraind maar Rein was deze avond de coach van dames 3. Dames 3 staat 1e in de poule en gaat voor het kampioenschap. Zij wilden dus absoluut de 5 punten pakken.
Dames 4 werd gecoacht door vaste thuiscoach Harold Braakhuis die zijn eigen training voor deze wedstrijd had afgezegd. Hup Kadoeng!
In de wetenschap dat ze op papier de mindere kaarten hadden voor deze wedstrijd, Marre Groothuis missend door een enkelblessure en in de wetenschap dat alleen dames 3 iets te verliezen had, betrad dames 4 tot in de haarwortels gemotiveerd het speelveld.
De doelstelling: het dames 3 zo lastig mogelijk maken.

De tribune was gevuld met publiek. Fantastisch deze belangstelling! En men kreeg een mooie wedstrijd te zien. Waar bij dames 3 niet iedere speler helemaal lekker in de wedstrijd zat, kampte dames 4 met de standaardproblemen: geen antwoord hebben op een lastige serve en onvoldoende afmaken in de rally’s.
De 5 punten bleven gelukkig in Reutum! Dames 3 won de wedstrijd met 0 – 4. Af en toe was het best spannend en dat is ook aan de setstanden van met name de 2e en 4e set te zien. (14 – 25 / 24 – 26 / 14 – 25 / 21 – 25).
Vrijdag 2 maart 2018 om 19.00 uur is de return, wederom in onze gymzaal in Reutum. Komt dat zien!