Eindelijk was het dan zover, na lang wachten kwamen de Sint en zijn Pieten langs bij de voetbal, volleybal en de donders. Sinterklaas kon vanwege de dikke mist niet gelijk om 13.00 uur aanwezig zijn vandaar dat de kinderen eerst verschillende spelletjes hebben gedaan.
Om 14.00uur was het de Sint eindelijk gelukt om de voetbalkantine te vinden. Hier zaten alle kinderen in spanning te wachten op zijn komst. Vele liedjes werden er gezongen en natuurlijk mocht de polonaise niet ontbreken. De gluurpieten hebben goed hun werk gedaan, want Sinterklaas wist weer genoeg over de dingen te vertellen.
Voor Wessel was het extra groot feest want hij vierde ook nog eens zijn verjaardag, en ook daar had Sinterklaas aan gedacht. Het eerste cadeautje was dan ook voor Wessel. Verder had de Sint ook nog een extra cadeautje meegenomen voor pechvogel Pim, hij heeft zijn sleutelbeentje gebroken.
Aan het einde van het bezoek van de Sint werden de cadeautjes uitgedeeld. De jongens werden door de Sint getrakteerd op een voetbal en voor alle meiden was er een Ty Beanie Boo.